1ο Γυμνάσιο Παλλήνης

Η ιστοσελίδα του σχολείου

Μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας μπορείτε να ενημερωθείτε για ό,τι συμβαίνει σ’ αυτό, να γνωρίσετε την πορεία του, την προσπάθεια και την προσφορά των εκπαιδευτικών και, βέβαια, τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως αυτά προκύπτουν από τις δράσεις και τις δραστηριότητες των ίδιων των μαθητών.

 

 

Στοιχεία ταυτότητας του Σχολείου...

Διευθυνση :
1ο Γυμνάσιο Παλλήνης
16ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος,
Παλλήνη,
Τ.Κ.15351
Τηλέφωνα :
210-6666876
210-6665940
Ττηλεομοιοτυπικό/Φαξ :
210-6666876
e-mail :


Σύνολο μαθητών :
Α' Γυμνασίου: 72 (3 τμήματα)
Β' Γυμνασίου: 89 (4 τμήματα)
Γ' Γυμνασίου: 73 (3 τμήματα)
Σύνολο καθηγητών :
26 μόνιμοι εκπαιδευτικοί
Σύνολο αιθουσών :
11 (5 με διαδραστικό πίνακα)
και επιπλέον:
  • Εργαστήριο Πληροφορικής
  • Εργαστήριο Τεχνολογίας
  • Εργαστήριο Εικαστικών
  • Εργαστήριο Φυσικής - Χημείας
  • Αίθουσα Γερμανικών
  • Αίθουσα Γαλλικών
  • Αίθουσα Εκδηλώσεων/Γυμναστήριο
Αύλειος χώρος :
Γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και
ποδοσφαίρου/πετόσφαιρας με ελαστική επίστρωση
 Δείτε και κατεβάστε τα σχολικά βιβλία
όλων των τάξεων του Γυμνασίου

 

Εισαγωγικό κείμενο

Νιάτα! Υγεία και δύναμη στο κορμί, χαρά, ικανότητα γρήγορης ανάκαμψης από κάθε δυσκολία, ενθουσιασμός, αίσθημα παντοδυναμίας. Μα το κυριότερο: η εσωτερική ανάγκη ο νέος άνθρωπος να μαθαίνει, να ανακαλύπτει, να αναζητά. Ίσως από όλα τα χαρακτηριστικά της νεότητας αυτό το τελευταίο να είναι το πιο αντιπροσωπευτικό. Κι αν το δούμε αντίστροφα, ένας άνθρωπος που έχει κρατήσει αυτό το χάρισμα, κρατάει δικά του τα νιάτα για όλη του τη ζωή.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σχολείο εμείς του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης. Ντύνουμε με την παρουσία μας και το έργο μας την ανάγκη των νέων ανθρώπων, των παιδιών μας, να μαθαίνουν, να ανακαλύπτουν, καλλιεργούμε τη ροπή τους προς την αναζήτηση. Είτε ακολουθώντας το πρόγραμμα σπουδών, είτε οργανώνοντας δράσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, γιορτές, είτε συμμετέχοντας στα κοινά. Οι μαγικές μας λέξεις είναι το «γιατί», το «τι» και το «πώς».

Με αρωγούς στο έργο μας τον Δήμο και τον σύλλογο γονέων αλλά και κάθε πολίτη ή δομή ή συλλογικότητα που θα μπορούσε να μας σταθεί, πασχίζουμε να κρατήσουμε ζωντανό το κέφι για τη ζωή, να συντελέσουμε ώστε να βγουν στην κοινωνία άνθρωποι που αγαπούν να μαθαίνουν, να ανακαλύπτουν, που λειτουργούν έχοντας σε ισορροπία σώμα και νου, που κρίνουν με πνεύμα ανοιχτό και έξω από στερεότυπα άτομα και καταστάσεις, που φέρονται με τρυφερότητα και σεβασμό στη φύση, στα ζώα αλλά και άνθρωποι ικανοί να οργανώνουν, να παράγουν, άνθρωποι δημιουργικοί και ικανοί να λειτουργήσουν συλλογικά με αναγνώριση του Άλλου.

Για μια κοινωνία προσανατολισμένη στη χαρά της ζωής.

Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων
του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης

 
Αίθουσα Τεχνολογίας   Αίθουσα Πληροφορικής

Το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης αποτελεί το αρχαιότερο σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παλλήνη, αφού  ιδρύθηκε το σχολικό έτος 1976-77, και είναι   στελεχωμένο με  αξιόλογους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, πέρα από την εμπειρία και τις γνώσεις τους,  έχουν όραμα, όρεξη και αγάπη για τη δουλειά τους.

Το 1ο Γυμνάσιο είναι σχολείο με παράδοση σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες:

Ως αποτέλεσμα, το Σχολείο μας διαθέτει πλούσιο αρχείο με φωτογραφίες και προγράμματα εκδηλώσεων, με περιοδικά έντυπα των μαθητών και με υλικό από τα προαιρετικά πολιτιστικά προγράμματα, τις δραστηριότητες, τις εξορμήσεις, τις εκδρομές, τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Με στόχο το Σχολείο μας να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, συνεργαζόμαστε στενά με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών μας και τον Δήμο Παλλήνης. Επιπλέον, συχνά πραγματοποιούμε επισκέψεις σε διάφορους χώρους εκτός Σχολείου ή καλούμε ειδικούς για ενημέρωση σχετικά με ποικίλα θέματα, όλες δε οι δραστηριότητες του Σχολείου μας έχουν καλυφθεί και προβληθεί από τον τοπικό τύπο. Με τον τρόπο αυτό, έχουν γίνει γνωστές στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα οι δραστηριότητες του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης, αιτιολογώντας και δικαιώνοντας τη θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί γι’ αυτό.

Για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του δικτυακού ιστοτόπου του σχολείου (http://1gym-pallin.att.sch.gr), υπεύθυνος είναι ο καθηγητής πληροφορικής κ. Λαμπαδίτης

 
Αίθουσα Γερμανικών   Αίθουσα Γαλλικών

 

Βιωματικές Δράσεις

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να συντελείται μια σημαντική μεταβολή στο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Γυμνασίου: ενώ έως τώρα ήταν καθορισμένα στην παραμικρή λεπτομέρεια τα είδη και το περιεχόμενο των μαθημάτων, ίδια για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία της χώρας, τώρα παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές να επιλέξουν το αντικείμενο μιας διδακτικής ώρας (η Α΄ και η Β΄ τάξη) ή δύο διδακτικών ωρών (η Γ΄ τάξη), ανάμεσα από μια ομάδα θεμάτων που προτείνουν οι καθηγητές σε κάθε τάξη. Συγκροτούνται, έτσι, τμήματα των 16- 20 ατόμων, με κριτήριο το μάθημα που επιλέγουν οι μαθητές και όχι την αλφαβητική τους σειρά. Στη συνέχεια, μαθητές και καθηγητές εξειδικεύουν το αντικείμενο ε νασχόλησης και σχεδιάζουν την προσέγγισή του μέσα από πρωτόγνωρους, για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ρόλους:

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές δεν αποστηθίζουν το μάθημα, το ζουν, το βιώνουν, άρα είναι πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα οι μαθητές κάθε τμήματος, κατά τρίμηνο, να ασχολούνται με διαφορετικό αντικείμενο

 
Αίθουσα Εικαστικών   Γήπεδο ποδοσφαίρου/πετόσφαιρας

 

Εξωδιδακτικά Προαιρετικά Εθελοντικά Προγράμματα

Εκτός του ημερήσιου αναλυτικού προγράμματος, στο Σχολείο μας υλοποιείται καθημερινά κ αι ένα άλλο πρόγραμμα, επίσης ποικίλου περιεχομένου, μετά το πέρας των μαθημάτων, από τις 14:10 έως τις 15:30. Σε μια δύσκολη από κάθε πλευρά περίοδο, οι καθηγητές αφιλοκερδώς και εθελοντικά παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους μαθητές το επιθυμούν να αποκτήσουν –μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους- γνώσεις και δεξιότητες σε τομείς που τα ίδια τα παιδιά επιλέγουν

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016, στο Σχολείο μας λειτουργούν τα εξής προγράμματα:

 

Το σχολείο μας ...αφ' υψηλού

        Αν θέλετε να δείτε το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης μέσα από τα μάτια ενός ...δορυφόρου δοκιμάστε τις παρακάτω συνδέσεις:

Εαν έχετε ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας την εφαρμογή Google Earth, ένα διπλό κλίκ αρκεί για να ξεκινήσετε την "πτήση" σας.

Εαν όχι (κακώς ...κάκιστα) μπορείτε να την κατεβάσετε, χωρίς χρέωση, από τον ιστότοπο του Google (http://earth.google.com ).

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Google Maps και να μας «δείτε» on-line.

 

 

 

 

Αποφάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών
του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης

 

Αποφάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης για μεταφορές μαθητών σε εκπαιδευτικές εκδρομές – μετακινήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 13 της 129287/Γ2/10-11-2011 (ΦΕΚ 2769/τ.Β’/012-2011).